Scouting Zeddam nieuwsbrief
 
Nummer 1 - 2015                      
 Nieuws
  Nieuwe nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de allereerste versie van de digitale nieuwsbrief van Scouting Zeddam. 
 
Het doel van deze nieuwsbrief is om iedereen te informeren over wat Scouting Zeddam nu zoal bezighoudt. Dit houden gedane acties of de komende evenementen, maar ook algemene mededelingen en bezigheden in. Wij streven ernaar de nieuwsbrief eens per twee maanden te verspreiden, maar alleen bij het hebben van voldoende content. 
 
Elk nummer van de nieuwsbrief komt ook in de Blokhut te hangen, zodat deze ook daar is te bezichtigen. Voor vragen en/of opmerkingen kan er gemaild worden naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Omdat dit de eerste keer is dat de nieuwsbrief wordt verstuurd, zouden we je willen vragen om te laten weten wat je ervan vindt door te reageren op deze e-mail.
 
Nog sneller en vaker op de hoogte blijven? Like dan onze Facebook pagina!
 
Nieuwsbriefredactie
 
  Nieuw logo
 
Wij zijn bij Scouting Zeddam druk geweest en hebben naast de nieuwe banner, die wij afgelopen december hebben geïntroduceerd, nu ook een eigen logo. Het logo is in dezelfde kleuren en contouren als de banner met de bedoeling om nog beter te worden herkend als Scouting Zeddam. Het wordt dan ook het nieuwe beeldmerk in sociale media en bij evenementen.
Ideeën om een vlag en insigne te maken zijn al geroepen en de mogelijkheden worden dan ook uitgezocht.
  De verbouwing die lekker opschiet
 
 
 
 
 
Begin maart was de aanbouw al wind- en waterdicht en sindsdien zijn we begonnen met het werk in eigen beheer. Hiervoor wordt niet alleen in de weekenden maar ook op de dinsdag- en donderdagavonden volop doorgeklust, want zelfs met de vele meevallers moeten wij, om in juni de nieuwe aanbouw te kunnen openen, nog veel avonden vol klussen. Hiervoor hebben wij uw hulp nodig, hierover leest u meer bij: Gezocht: Ouders voor schoonmaakavond
 
Actie
  Rabobank Clubkas Campagne
 
 
 
Scouting Zeddam heeft met 172 stemmen bijna €300,- opgehaald. Afgelopen maand hebben wij namelijk met de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Graafschap-Zuid meegedaan. De Rabobank verdeelt per jaar onder de lokale verenigingen en stichtingen een bedrag en de leden van de Rabobank mogen dan bepalen hoeveel geld waarheen gaat.
 
In totaal hebben bijna 6000 leden gestemd en de waarde van elke stem was hiermee €1,73. Met het opgehaalde bedrag zijn wij erg blij en dit geld gaan wij aan onze verbouwing besteden. Wij bedanken iedereen die onze berichten heeft gedeeld en op ons heeft gestemd.
 
Voor meer informatie en de volledige uitslag zie: Rabobank Graafschap-Zuid
 
Evenementen
  Scout it Out: een activiteit voor het hele gezin
 
 
 
Wat is de Scout it Out?
De Scout it Out is een regioactiviteit voor alle leden van Regio Klein Gelderland en belangstellenden. De activiteit wordt gehouden op zaterdag 13 juni 2015 in het Park Presikhaaf te Arnhem.

Waar: Stadspark Presikhaaf te Arnhem
Wanneer: Zaterdag 13 juni 2015 tussen 10.30 en 14.30 uur
Kosten: € 3,- p.p.!
 
Kortom: een dag vol gezelligheid, spellen, activiteiten en verrassingen voor bevers tot en met de oudste leden van onze vereniging! Ook alle broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes zijn welkom op deze dag. De dag wordt afgesloten met een groot feest!
  NLdoet
 
 
Op zaterdag 21 maart heeft Scouting Zeddam mee gedaan met NLdoet. Op deze landelijke klusdag hebben wij in en rond de blokhut allemaal klussen aangepakt. Door de verbouwing is er voldoende te doen!
 
Ondanks het lage opkomst percentage van zowel kaderleden en ouders is er toch veel werk verzet. Onder andere het dak van de nieuwe zolder is geïsoleerd en buiten is het nieuwe terras getegeld.
 
Houd de mail en de sociale media in de gaten voor de volgende klusdag, want alle hulp is welkom.
  Speltakken    
 
RSW - 17 t/m 19 april
De Scouts zijn weer naar de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) geweest. Van de vijf deelnemende groepjes van Scouting Zeddam heeft er een de derde plaats gehaald en dit groepje mag door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW). Deze vindt plaats van 23 t/m 25 mei in Baarn. Wij wensen dit groepje veel plezier en succes! De overige groepjes hebben de 12de, 16de, 24ste en 34ste plaats behaald. Goed gedaan allemaal!
 
 
St.-Joris dag - 25 april
De bevers, welpen, scouts en explorers hadden op 25 april een gezamenlijk opkomst: St.-Jorisdag. Er kwam een koning langs, die vertelde dat zijn dochter ontvoerd was door een draak! Onder leiding van de ridder hebben we uiteindelijk de gevaarlijke draak verslagen. We hebben de draak verbrand, zodat hij niemand meer kwaad kan doen! Namens de koning en de prinses heel erg bedankt. Het was een succes.
 
 
Gezocht  
 
Ouders voor schilder- en schoonmaakavonden
 
 
Om de blokhut weer helemaal verhuur klaar te krijgen wordt er elke dinsdag- en donderdagavond in de blokhut geklust, geschilderd en schoongemaakt. Ook tijdens de opkomsten van de jeugdleden wordt er altijd veel geklust, dus de vrijdagavond en zaterdagochtend en -middag. Wij zouden het erg op prijs stellen als u ons komt helpen.
Als u op een van de komende middagen/avonden kan komen helpen meld u dan aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Vele handen maken licht werk!
 
 
Alert!  
  Teken
 
Door de zachte winter en het mooie weer van de afgelopen weken zijn de teken veel eerder actief dan normaal. Daarom is het verstandig om uw zoon/dochter op teken te controleren elke keer als hij/zij in de natuur is geweest. Een teek heeft de voorkeur voor warme plaatsen op het lichaam, zoals de liezen, knieholtes, oksels, bilspleet, de randen van het ondergoed, achter de oren en rond de haargrens in de nek.
Teken kunnen de ziekte van Lyme met zich meedragen en het is daarom belangrijk de teken tijdig te ontdekken. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.
Voor meer informatie zie de tekenradar
 
 
Agenda
Landelijke Scoutingwed-
strijden (LSW)
23-25 mei | Scouts
Zomerkamp Bevers
10-12 juli | Bevers
Heitje voor een Karweitje
30 mei | Alle speltakken
Zomerkamp Scouts
11-18 juli | Scouts
Scout it Out (regio)
13 juni | Iedereen
Zomerkamp Welpen
1-8 augustus | Welpen
Opening nieuwbouw
20 juni | Iedereen
Zomerkamp Explorers
8-15 augustus | Explorers
Voor meer informatie zie de evenementen kalender op onze site
 
Gezocht:    
Groepsbegeleider
Lijkt het je leuk om begeleider te zijn voor ca. 40 vrijwilligers die zich inzetten voor de activiteiten van Scouting St. Oswaldus Zeddam?
Kijk dan naar onze vacante positie.
Leider M/V (vrijwillig)
Lijkt het je leuk om leider te zijn van een groep kinderen en wekelijks Scoutingactiviteiten te organiseren? Dan zoeken wij jou!
Kijk hier voor de omschrijving en kom Scouting Zeddam versterken.
 
Deze nieuwsbrief is voor alle leden, ouders/verzorgers en belangstellenden van Scouting Zeddam. 
Iedereen, ingeschreven lid of ouder/verzorger van een (oud)lid, krijgt deze nieuwsbrief toegezonden. Afmelden kan eenvoudig via de link onderaan iedere nieuwsbrief.
Aanleveren van kopij is mogelijk door te reageren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scouting Sint Oswaldusgroep Zeddam
 
Vind ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vind ons op social media:

color facebook 128   color youtube 128   color instagram 128

LJU logo Vierkant hout CMYK

Zomaar een foto uit het fotoalbum

(85)