Scouting Zeddam nieuwsbrief
 
Nummer 2 - 2015                      
 Nieuwsbrief nummer 2
 
 
 
 
 
 
Hier alweer nummer 2 van de nieuwsbrief, laat ons weten wat je ervan vindt.
 
In deze editie lees je alles over onze spectaculaire opening. Ook hebben wij een prachtig verslag over de LSW van Jesse en zijn groepje en krijg je een vooruitblik op de zomerkampen.
 
Wij wensen iedereen een fijne vakantie en een prettig zomerkamp.
 
Nog sneller en vaker op de hoogte blijven? Like dan onze Facebook pagina!
 
- De redactie
Maria en Jan
 
  De feestelijke opening van de verbouwing
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op 20 juni jl. was het eindelijk zover: de vernieuwde Blokhut werd officieel heropend.
 
De feestcommissie had flink uitgepakt. Voor de kinderen was er van alles te doen, een springkussen, in de gepioneerde keuken werden door de Scouts pannenkoeken gebakken, op een kampvuur werden marshmallows geroosterd en hoogtepunt voor veel jeugdleden was het klimmateriaal dat we gekregen hebben van Kanjers voor Kanjers. Deze klimmuur werd de hele middag bemand door kaderleden die daar een speciale opleiding voor gevolgd hebben, en heel veel kinderen zijn daar die middag omhoog geklommen.
 
De ouders en andere genodigden en belangstellenden konden onder het genot van hapjes en drankjes de nieuwbouw bekijken en buiten genieten van alle spektakel. Ook kon er een bad genomen worden in de hottub die de Explorers gemaakt hebben. Om 14.30 werd met een mooie speech van voorzitter Henk de Blokhut officieel opengepraat. De definitieve opening werd uitgevoerd door oudste en jongste lid van Scouting Zeddam, respectievelijk Frank Weijers en Stan Ariëns die samen een touw doorhakten.
Ook nogmaals een woord van dank aan alle sponsoren waardoor de nieuwbouw mogelijk kon worden. We noemen bij naam: stichting Het Gasthuis Berg, stichting Berghs belang,  stichting Boschhuysen uit Den Haag, stichting weeshuis der Doopsgezinden, de Rabobank en nog een stichting en een aantal ouders die niet bij naam genoemd willen worden. Ook hebben we materialen gesponsord gekregen. Zo heeft de heer Theo Kaal het staal tegen gereduceerd tarief geleverd en datzelfde heeft Daas Baksteen gedaan met de metselstenen. Jan Bruggink heeft de fundering belangeloos uitgegraven en loonbedrijf Meiland heeft grond en materieel beschikbaar gesteld voor het egaliseren van het buitenterrein. Tenslotte ook nog een woord van dank aan de familie Driessen  die alle spullen die we niet meer konden bergen tijdelijk hebben opgeslagen.
 
Voor de sponsoren was er een mooie fles Achterhoekse wijn met de hartelijke boodschap “Good Goan” 
 
Het was een geslaagde opening waarbij iedereen kon genieten van alles wat “onze” Scouting Zeddam zoal te bieden had.
 
 
Bouwcommissie in het zonnetje
 
 
 
 
In het bijzonder bedanken wij namens het bestuur en alle leden van Scouting Zeddam de bouwcommissie van Scouting Zeddam. Deze vier mannen hebben afgelopen half jaar de handen flink uit de mouwen gestoken en haast elke avond geklust in de Blokhut. Zij hebben hiervoor een speciaal Scouting Zeddam 2015 verbouwings-insigne gekregen als aandenken (zie afbeelding links).
Zonder hen was het niet gelukt. Roel, Marcel, Frank en Arjan bedankt!
 
 
Actie
  Kanjers voor Kanjers
 
 
 
 
 
 
In juni 2014 werden wij door stichting Kanjers voor Kanjers genomineerd voor hun jubileumactie. Via Facebook en mond-tot-mond reclame hebben wij toen zoveel stemmen gekregen dat wij als eerste zijn geëindigd en in aanmerking kwamen voor een sponsoring ter waarde van €5000,- aan klimmateriaal.
 
In de winterperiode van 2014 hebben wij samen met stichting Kanjers voor Kanjers gekeken naar mogelijkheden voor materiaal en in samenwerking met klimwinkel.nl  is het materiaal aangeschaft. Wij hebben hierbij gekeken naar ons huidige assortiment en deze zo aangevuld dat de doorstroom tijdens het klimmen of tokkelen verhoogd wordt en de kinderen zo meer kunnen klimmen.
 
Wij hebben in totaal 28 nieuwe gordels, 2x 70 meter zekertouw, 100 meter tokkelbaantouw, 15 zekeringsetjes, een paar honderd klimgrepen en een tiental karabijnhaken aangeschaft.
 
Wij zijn hiervoor jullie dankbaar, want zonder de inzet en stemmen van jullie hadden wij de sponsoring nooit gewonnen. Ook bedanken wij stichting Kanjers voor Kanjers voor dit mooie materiaal dat nog jaren mee zal gaan en waar de kinderen super veel plezier gaan van beleven. Geweldig!
 
Evenementen
  Scout it Out: een recordbrekende dag
 
 
De Scout it Out was op zaterdag 13 juni een regioactiviteit voor alle leden van Regio Klein Gelderland en belangstellenden. Scouting Zeddam stond daar met een grote toren met twee tokkelbanen! Deze toren was druk bezocht en een groot succes.
Het was een dag vol gezelligheid, spellen, activiteiten en verrassingen voor bevers tot en met de oudste leden van onze vereniging! Ook alle broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes waren welkom op deze dag. De regio heeft op deze dag ook het record van grootste das verbroken door een das van 66 meter als langste zijde te maken.
  De LSW van Jesse en zijn groepje
 
 
 
 
 
De LSW vindt elk jaar plaats tijdens het Pinksterweekeinde op Scout centrum Buitenzorg te Baarn.  De LSW is hét jaarlijkse evenement waar 650 scouts, winnaars van de Regionale Scoutingwedstrijden, strijden om de titel “Beste scouts van Nederland”.
Ons groepje was derde geworden bij de RWS, dus mochten wij St. Oswaldus vertegenwoordigen in Baarn. Mijn groepje (kamp 40) bestond uit Timo, Davey, Niels, Roland, Joost en ondergetekende (zie onderstaande foto).
Op zaterdagochtend werden wij naar Baarn gebracht. De wegbrengende ouders mochten niet mee het veld op. Ook was er geen leiding vanuit Zeddam aanwezig, dus waren wij geheel op ons zelf aangewezen. Als 1e moesten wij onze tent opzetten. Deze (en overige benodigdheden) hadden wij met een aanhangwagen meegebracht vanuit Zeddam. Daarna werd de keuken opgebouwd en alles verder uit de aanhangwagen gepakt en in de tent en keuken ingepakt.
Na het door onszelf meegebracht en gekookte avondeten werd het avondspel gespeeld. Dit was leuk. De nacht verliep rustig, allemaal goed geslapen. De volgende ochtend moesten we na het ontbijt een hike lopen.  ’s Avonds moesten we weer koken, maar nu kregen wij de ingrediënten van de LSW leiding.  De avond hebben wij bij het kampvuur doorgebracht. De laatste ochtend hebben we na het ontbijt de aanhangwagen weer ingepakt. Daarna de laatste afronding van het thema-team,  waarna de prijsuitreiking volgde. Tot onze grote verbazing werden wij 28ste
Wij hebben een erg leuke LSW gehad, ook omdat we zo’n leuk contact hadden en nog steeds hebben met kamp 41.
Groeten uit Netterden,  Jesse van Dee
 
  Wellness voor Scouting Zeddam
 
 
 
De Explorers zijn met een van hun laatste opkomsten bezig geweest met het bouwen van een hottub. Met pallets, spanbanden, piepschuim, zeilen, een olievat en een radiator hebben ze het voor elkaar gekregen. Nadat hij een keer proef gedraaid had, is bij de opening van de Blokhut, ook de hottub officieel in gebruik genomen.
Voor de vrijwilligers een welkome toevoeging aan de herbouwde blokhut en deze hottub is dan ook zeker het begin van een generatie hottubs bij Scouting Zeddam.
 
Zomerkamp bevers   Zomerkamp welpen
Schip ahoi bever maatjes
Ik ben Pieter Piraat en dit jaar neem ik de Bevers van Scouting Zeddam mee op een spannend avontuur.
 
Van vrijdag 10 juli tot zondag 12 juli zullen jullie van alles gaan beleven en gaan voor het eerst in een andere blokhut slapen, zelfs 2 nachtjes! We gaan samen op avontuur in het bos langs het water en wie weet wat we allemaal gaan beleven.
Dat wordt wel spannend, ik heb er in ieder geval super veel zin in en ik hoop jullie te zien in de Blokhut van Scouting Ulft. 
 
Groetjes Pieter Piraat
 
Het is weer zover!
 
De eerste week van augustus zal het jaarlijkse zomerkamp van de welpen weer plaatsvinden. Maar liefst 23 Welpen en 13 leiding zijn zeven dagen druk in de weer met... tja, met wat eigenlijk?
 
Twee archeologen zullen binnenkort de kinderen uitnodigen om een kijkje te komen nemen bij echte opgravingen! Nabij Ugchelen zijn sporen van een Egyptische beschaving gevonden. Niemand weet nog hoe de Egyptenaren hier zijn beland of wat ze er zochten, maar met 36 man sterk
zal die zaak vast snel opgehelderd worden. 
 
Er worden piramides verwacht, Sfinxen en wellicht zelfs een glimp van een mummie. Het belooft in ieder geval weer een erg leuke week te worden en wij kunnen dan ook niet wachten om met houweel en stoffertje aan de opgravingen te beginnen!
 
 
 
Gezocht  
 
PR- en/of redactielid
 
 
 
 
 
Het PR-team en de redactie van Scouting Zeddam zoeken versterking.
De PR houdt zich bezig met de sociale netwerken zoals Facebook en de website. Ook publiceert ze artikelen in kranten en geeft zij aandacht aan belangrijke onderwerpen bijvoorbeeld onder andere de verbouwing.
De redactie stelt zes keer per jaar onze nieuwsbrief samen. De stukjes en foto’s die we daarvoor maken, worden ook op onze website en op Facebook geplaatst en eventueel ingestuurd naar lokale en regionale kranten. Zo houden we onze leden, vrijwilligers en ouders op de hoogte, vergroten we onze bekendheid en werven we nieuwe leden en leidinggevenden.
Deze teams zorgen er samen voor dat iedereen een goed beeld heeft van Scouting Zeddam, ze maken de vereniging zichtbaar voor de buitenwereld en houden onze leden en hun ouders op de hoogte van wat er allemaal speelt.
Beide functies zijn zeer geschikt voor ouders die graag betrokken willen zijn bij de vereniging!
Meer info of solliciteren?
Mail naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Wie is toch die man.....even voorstellen: Frank Weijers
 
 
 
 
 
Wie is toch die man die het lintje bij de opening doorhakte? Even voorstellen: Frank Weijers, 46 jaar. Hiermee is meteen mijn eerste vraag beantwoord: ben jij echt het oudste lid van Scouting Zeddam en hoe oud is dat dan? Frank was in de race met één van de kaderleden, maar hij is toch echt een half jaar ouder en daarmee inderdaad het oudste lid.
Zijn aarzelende beginstappen bij Scouting Zeddam waren heel lang geleden toen hij als 8–jarige welp binnenkwam. Daarna werd hij verkenner (nu zijn dat de scouts) en explorer. Daarna is Frank bij alle speltakken in de leiding geweest, tot 1994 bij de verkenners, wat hij wel het leukst vond tot nu toe dat hij bij de scouting gedaan heeft. Er is van alles te doen bij de scouting; Frank is o.a. groepsvoorzitter, bestuurslid, blokhutbeheerder, materiaalbeheerder en explorerbegeleider geweest. Toen Frank in 2005 vond dat hij lang genoeg in de leiding had gezeten, stapte hij naadloos over naar blokhutverhuurder. Tot hij in 2013 besloot om weer in het bestuur te gaan en daar in zijn huidige functie als penningmeester begon. Hiernaast is Frank regelmatig te vinden op het terrein om daar allerlei klussen te doen. Deze aardige vrijgezel heeft zich het afgelopen jaar ook enorm ingezet om er  samen met de anderen in de bouwgroep voor te zorgen dat de verbouwing van de Blokhut ook werkelijk een feit werd. Meerdere avonden in de week en ook vele weekenden lang heeft hij geklust, waarbij  het isoleren van de vloer het leukste werk was :“je hebt daar onmiddellijk resultaat van, er is nu veel minder lawaai bij het lopen” en het plaatsen van de spanten het spannendst. “helaas kon ik daar net niet bij zijn”
Het leukste kamp dat Frank zich kan herinneren is het explorer kamp in Luxemburg, en het leukste van scouting in het algemeen is de veelzijdigheid ervan. Deze veelzijdige man zegt over Scouting Zeddam dat het bijzondere van “onze” scouting is dat de speltakken onderling en met het bestuur zo goed samenwerken en dat er zo’n enthousiaste leiding is.
 
We hopen dat Frank nog heel lang actief zal blijven binnen de scouting, aan hemzelf zal het niet liggen “het liefst tot ik niet meer lopen kan”.
 
 
Agenda
Zomerkamp bevers
10-12 juli | Bevers
     
Zeepkistenrace Zeddam
12 september | Iedereen
Zomerkamp scouts
11-18 juli | Scouts
 
Kanjer Dirt Challenge
13 september | Iedereen
Zomerkamp welpen
1-8 augustus | Welpen
 
Geen opkomsten ivm Scout-In
18-20 september | Iedereen
Zomerkamp explorers
8-15 augustus | Explorers
 
Overvliegen Welpen-Scouts-Explorers
25 september | W-S-E
Eerste opkomst
4 september | Scouts en explorers
 
Overvliegen Bevers-Welpen
10 oktober | B-W
Airbornetocht
5 september | Scouts en explorers
 
Jotihunt
16-18 oktober | Explorers en leiding
     
     
Voor meer informatie zie de evenementen kalender op onze site
 
Gezocht:    
Groepsbegeleider
Lijkt het je leuk om begeleider te zijn voor ca. 40 vrijwilligers die zich inzetten voor de activiteiten van Scouting St. Oswaldus Zeddam?
Kijk dan naar onze vacante positie.
Leider M/V (vrijwillig)
Lijkt het je leuk om leider te zijn van een groep kinderen en wekelijks Scoutingactiviteiten te organiseren? Dan zoeken wij jou!
Kijk hier voor de omschrijving en kom Scouting Zeddam versterken.
 
Deze nieuwsbrief is voor alle leden, ouders/verzorgers en belangstellenden van Scouting Zeddam. 
Iedereen, ingeschreven lid of ouder/verzorger van een (oud)lid, krijgt deze nieuwsbrief toegezonden. Afmelden kan eenvoudig via de link onderaan iedere nieuwsbrief.
Aanleveren van kopij is mogelijk door te reageren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scouting Sint Oswaldusgroep Zeddam
 
Vind ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vind ons op social media:

color facebook 128   color youtube 128   color instagram 128

LJU logo Vierkant hout CMYK

Zomaar een foto uit het fotoalbum

(74)