Scouting Zeddam nieuwsbrief
Nummer 7
Nummer 7, 29 juni 2016
 
Nieuwsbrief nummer 7
 
 
 
 
Inhoud
 
Met onder andere:
  • De zomerkampen
  • ScouTopia
  • Rabobank Clubkas
  • TL-verlichting door Hulkenberg
 
 
 
 
 
 
Beste scouts, beste ouders
 
De zomervakantie staat voor de deur en de opkomsten voor dit jaar zijn bijna voorbij. Iedereen kan niet wachten op de zomerkampen.
 
Wij hebben er veel zin in en wensen iedereen een fijne vakantie en een gaaf zomerkamp!
 
Volg je ons al op Facebook en Instagram?
 
- De redactie
Maria, Christa en Jan
 
De zomerkampen staan voor de deur
Bevers
Op zaterdag 2 juli begint het beverkamp in Ulft voor de jongste speltak.

Alice en de hoedenmaker hebben de bevers uitgenodigd om één nachtje te logeren in Wonderland. Ook hebben Alice en de hoedenmaker voor de bevers een grote theeparty georganiseerd.

Het belooft een gezellig kamp te worden! Echter we weten nooit wat er kan gebeuren in Wonderland…
 
Welpen
Van 6 t/m 12 augustus is het weer zover: het zomerkamp van de welpen.
Zoals elk jaar gaan de welpen een week op kamp. In deze week beleven we altijd veel avonturen.
Wat zal er dit jaar weer gebeuren ??
We houden de locatie en thema nog even geheim voor de kinderen, maar het belooft een fantastisch kamp te worden.
Geef je nog snel op voor het te laat is, dit wil je niet missen!!
 
Scouts
Achter de schermen is de scoutsleiding druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten voor het zomerkamp dat als rode draad SCOUTS ON TOUR heeft dit jaar. Zo zijn de kamp t-shirts besteld, de routes voor de heen- en terugreis gecheckt en zijn er verschillende activiteiten bedacht. Welke activiteiten er worden ondernomen en waar er gekampeerd wordt in Nederland wil de leiding nog niet verklappen.
 
Na wat aandringen van de redactie wil de leiding dan toch alvast een klein tipje van de sluier oplichten. Tijdens een van de activiteiten van het kamp worden de zintuigen horen en zien aardig op de proef gesteld......... Dus doe er alvast je voordeel mee scouts! Verder laten ze niets los en moeten de scouts wachten tot zaterdag 9 juli wanneer hun tour avontuur gaat beginnen.
 
Explorers
Dit jaar gaan we met de explo’s naar Brunssum, in Limburg. We hebben een draaiboek van enkele jaren geleden gevonden en besloten om dat draaiboek te gebruiken. We hebben nog geen concreet thema gekozen maar we hopen dat het een groot feest wordt!
 
Stam
29, 30 en 31 juli is het zover: het allereerste stamkamp. De organisatie is al druk bezig de nodige voorbereidingen te treffen voor dit geweldige evenement. Ondertussen is de locatie al bekend, maar natuurlijk nog niet voor de overige stamleden. Die blijft nog eventjes geheim. Vast staat dat het een mooi weekend gaat worden vol met actieve bezigheden, gezelligheid en natuurlijk het Scouting gevoel.

We kunnen niet wachten en hopen, dat zowel het kamp als het komende seizoen een succes gaat worden.
 
 
Acties
Uitslag Rabobank Clubkas Campagne
Scouting Zeddam heeft 167 stemmen gekregen en daarmee €390,- opgehaald. In april hebben wij namelijk met de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Graafschap meegedaan. De Rabobank verdeelt elk jaar onder de lokale verenigingen en stichtingen een bedrag en de leden van de Rabobank mogen dan bepalen hoeveel geld waarheen gaat.
 
In totaal hebben bijna 8800 leden gestemd en de waarde van elke stem was hiermee €2,34. Met het opgehaalde bedrag zijn wij erg blij en dit geld gaan wij aan onze materialen besteden. Wij bedanken iedereen die onze berichten heeft gedeeld en op ons heeft gestemd.
 
Voor meer informatie en de volledige uitslag zie: Rabobank Graafschap
 
TL-verlichting door Hulkenberg 's-Heerenberg voor nieuwe materiaalopslag
Hulkenberg Transport- en opslagsystemen uit 's-Heerenberg heeft TL-verlichting gedoneerd aan Scouting Zeddam ten behoeve van de nieuw te plaatsen materiaalopslag. Scouting Zeddam en Hulkenberg 's-Heerenberg zijn met elkaar in contact gekomen via de Liemerse Uitdaging, een stichting welke vraag en aanbod van verenigingen en bedrijven met elkaar verbindt (liemerseuitdaging.nl).
 
Marloes ten Oever van Hulkenberg 's-Heerenberg heeft op 28 juni de TL-verlichting overhandigd aan Arjan Berendsen van Scouting Zeddam. Scouting Zeddam bedankt de Liemerse Uitdaging en Hulkenberg 's-Heerenberg voor deze prachtige bijdrage!
 
 
Kort nieuws
Dodenherdenking
  Airborne Wandeltocht
Traditiegetrouw doet Scouting Zeddam elk jaar mee met de dodenherking op 4 mei. Op woensdag 4 mei om 19:00u verzamelde scouts, explorers en leiding zich in uniform op het Gerrit Varwijkplein in Zeddam. Om hierna in een stoet naar het herdenkingsmonument te lopen.
 
Elk jaar staan er twee explorers op wacht bij de vlag bij het monument.
 
Dodenherdenking is een bewustwording over oorlog voor iedereen en wij zijn blij met de opkomst (jeugd)leden die dit belangrijk vinden.
 
Scouting Zeddam doet ook elk jaar traditiegetrouw mee met de Airborne Wandeltocht te Oosterbeek, die altijd op de eerste zaterdag van september wordt gehouden.
 
Scouts, explorers en leiding lopen altijd de 15km afstand wat een stevige wandeling door de rustieke bossen, velden en langs de heuvels van de Rijn is.
 
In 2016 wordt het 70-jarige jubileum van de Airborne gevierd, wat het extra bijzonder maakt. Hij wordt gelopen op zaterdag 3 september.
 
 
Over de Airborne krijgen de scouts nog een e-mail, deelname staat nog niet vast.
 
De stam van Scouting Zeddam
Sinds februari 2016 heeft Scouting Zeddam een stam. De stam is een groep volwassenen die het leuk vinden een keer in de drie weken bij elkaar te komen om leuke, originele maar vooral gezellige activiteiten te ondernemen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een keer gebowld, een hottub gebouwd en lekker gebarbecued. Voorheen hielden de speltakken na de explorers op. Sommige explorers kozen ervoor om actief te blijven binnen Scouting Zeddam als zijnde leiding, andere verlieten de groep. Om ervoor te zorgen, dat we deze leden toch kunnen behouden is de stam in het leven geroepen. Elk kaderlid, maar ook andere mensen kunnen, zolang ze 18+ en explorer af zijn, lid worden van de stam. Op dit moment tellen we elf actieve leden, maar hopen er in de toekomst natuurlijk nog meer bij te krijgen.

Het afgelopen half jaar heeft de stam een proefperiode gedraaid om te kijken of alles werkt en of de stamleden enthousiast zijn om hiermee door te gaan. Met volle overtuiging bleek dit te kloppen en zo is er een voorstel voor de groepsraad gemaakt om vanuit de proefperiode een officiële stam op te richten. Ondertussen is dit voorstel goedgekeurd en zijn wij hiermee een echt onderdeel geworden van Scouting Zeddam. Wij als stamleden zijn erg blij met deze kans en verheugen ons al op het komende seizoen waarin wij dus officieel van start kunnen gaan. E-mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Namens de stam,
Freek Driessen; stamhoofd
 
 
 
Evenementen
 
Sint-Jorisdag
Op 23 april was er een draak gesignaleerd in Zeddam en deze had de dochter van de koning ontvoerd. De koning vroeg ons om hulp en wij hebben alle bevers, welpen, scouts en explorers opgeroepen te komen helpen. De koning wilde weten wie de sterkste was door ons te testen. Zo werden we getest op uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid.
 
Martijn van de scouts was uiteindelijk de sterkste en hij werd in het harnas gehesen. Onder leiding van de koning en Martijn zijn we de prinses gaan redden. Zij zat namelijk vast gebonden bij de Hogeweg.
 
Nadat Martijn heel dapper de draak had aangevallen en gedood hebben wij het grote rode beest meegenomen naar onze Blokhut en in de kampvuurcirkel verbrand. Het was een gezellige dag met een mooie groepsfoto als afsluiting.
 
 
 
 
 
LSW: ScouTopia in Baarn
In het Pinksterweekend zijn Guus, Jowi, Jesse, Niels en Bas naar de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) in Baarn geweest. Hier mochten zij naar toe, nadat zij als derde waren geëindigd bij de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Bij de LSW hebben zij de 41ste plaats behaald. Dit hebben ze gedaan door hike te lopen, toetjes te maken, zelf te koken, avondspellen te spelen en indruk te maken op de jury. De LSW was dit jaar voor het eerst live te volgen via Facebook. Bekijk het hier terug:
 
De LSW speelde zich af in een tijd waarin de wereld verdeeld is over duurzaamheid: de ene helft van de mensen leeft er lekker op los en de andere helft houdt wel rekening met de toekomst van de planeet. Een ploeg scouts komt tijdens een expeditie in deze verdeeldheid terecht. Samen gaan ze op zoek naar de toekomstboom die verantwoordelijk is voor al het leven op aarde. Het doel was om deze boom - koste wat kost - te beschermen tegen mensen die de boom om willen hakken.
 
Goed gedaan jongens!
 
 
 
Dit keer niet
 
Hallo allemaal,

Bij iedere uitgave van de nieuwsbrief zit er een interview met één of meerdere pers(o)on(en) die op wat voor wijze dan ook betrokken is/ zijn bij Scouting Zeddam.

Dit keer zit er geen interview bij, omdat (het) de redactie vanwege een blessure van één van de redactieleden en een buitenlandse reis van een ander redactielid niet op pad kon gaan om het interview af te nemen.

Niet getreurd, bij de volgende uitgave van de nieuwsbrief zit uiteraard weer een leuk interview.

We hebben ook een vraag aan jullie: wie zouden wij volgens jullie nog een keer moeten interviewen en heb je zelf ook nog een brandende vraag voor diegene?

Laat het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten en wij gaan voor jou op pad met je vraag.
 
groeten,
Maria, Christa en Jan
 
 
Agenda
Zomerkamp bevers
9-11 juli | bevers
 
Airborne Wandeltocht
3 september | scouts en explorers
     
Zomerkamp scouts
9-16 juli | scouts
 
Möllebult race
10 september | Zeddam
     
Zomerkamp welpen
6-12 augustus | welpen
 
Eerste opkomsten
september | iedereen
     
Zomerkamp explorers
13-20 augustus | explorers
   
     
     
     
Voor meer informatie zie de evenementen kalender op onze site ...
 
Gezocht:    
Groepsbegeleider
Lijkt het je leuk om begeleider te zijn voor ca. 40 vrijwilligers die zich inzetten voor de activiteiten van Scouting St. Oswaldus Zeddam?
Kijk dan naar onze vacante positie.
Leider M/V (vrijwillig)
Lijkt het je leuk om leider te zijn van een groep kinderen en wekelijks Scoutingactiviteiten te organiseren? Dan zoeken wij jou!
Kijk hier voor de omschrijving en kom Scouting Zeddam versterken.
 
Deze nieuwsbrief is voor alle leden, ouders/verzorgers en belangstellenden van Scouting Zeddam.
Iedereen, ingeschreven lid of ouder/verzorger van een (oud)lid, krijgt deze nieuwsbrief toegezonden. Afmelden kan eenvoudig via de link onderaan iedere nieuwsbrief.
 
Aanleveren van kopij is mogelijk door te reageren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scouting Sint Oswaldusgroep Zeddam
 
Vind ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vind ons op social media:

color facebook 128   color youtube 128   color instagram 128

LJU logo Vierkant hout CMYK

Zomaar een foto uit het fotoalbum

Zomerkamp_scouts_2006__4_