Welpen

Welpen zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Zij beleven avonturen samen met Mowgli en Shanti in het Jungleboek thema. Bij de welpen hebben spel en creativiteit een grote rol. Daarnaast beginnen welpen in hun programma's met de basis van verschillende Scoutingtechnieken. Deze technieken gebruiken ze later weer bij de volgende speltakken (scouts, explorers).

welpen

Tijden: Zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Nieuwsgierig? Neem contact op!

Scouting = spelen

Welpen spelen in de rimboe: De gouden formule van Scouting.

Spelen is waardevol, hoe oud je ook bent. Bij kinderen tussen de 7 en 11 jaar zijn er grote onderlinge verschillen. In deze leeftijd maken ze een grote ontwikkeling door. De toename van lichaamskracht en coördinatie leert het kind spelenderwijs (in een niet te stuiten behoefte aan beweging) vele nieuwe vaardigheden. Boompje klimmen hoort daarbij, maar ook zaken als stoeien, duikelen of hinkelen en er is ook een groeiende honger naar kennis. Samenspelen, het optrekken met vriendjes uit de buurt wordt steeds belangrijker. De fantasie van de kinderen is onuitputtelijk en het spelen in die fantasie kan eindeloos duren.

Kampen

• Winterkamp, het eerste kamp voor de nieuwe kinderen. Altijd tegen het eind van het jaar
  • Voorjaarskamp, een actief kamp in de Blokhut met activiteiten in de buurt
  • Jungleweekend, een kamp met andere welpen uit de regio. Altijd in Arnhem met een overnachting in een echte tent
  • Zomerkamp, altijd in de zomervakantie. Een hele week van huis in een andere Blokhut. Altijd spannend!

Scouting is hetzelfde en toch anders

Wat is de overeenkomst tussen Scouting en bijvoorbeeld, sport-in-clubverband? Er zijn regels, er is standaardkleding, je beweegt heel veel…. maar daar houden de overeenkomsten wel zo’n beetje op. Het grote verschil zit ‘m in de variatie, en wat nog veel belangrijker is: bij Scouting win je elke week. Zowel de jeugdleden als de kaderleden steken van hun lidmaatschap elke week weer iets op.

welpendierenDe welpen zijn eigenlijk jonge wolven en spelen volgens het Jungleboek, dat in de verfilming van Walt Disney nog altijd een van de meest populaire kinderfilms is.

Het verhaal gaat over het jongetje Mowgli, dat in de wildernis terecht komt en wordt opgenomen door een wolvenhorde. Het voorlezen uit de jungleverhalen is maar een van de vele activiteiten van de welpen. De hoofdfiguren uit het Jungleboek komen ook daadwerkelijk tot leven in het welpen spel, want de leiding draagt hun namen.

Meer info?

Kom zaterdagmiddag eens langs of neem contact op. Op www.scouting.nl is nog meer informatie te vinden Scouting en de welpen.

welpen@scoutingzeddam.nl

7 - 11 jaar

elke zaterdagmiddag van 14:00 - 16:00u

Winterkamp Welpen 2015 (15)