Scouting Zeddam nieuwsbrief:
Bezoek van Koning Arthur

Nummer 19, 28 april 2019

Beste scouts, beste ouders

Twee weken geleden kreeg Scouting weer Koninklijk bezoek. Het is namelijk onze jaarlijkse traditie om Sint-Jorisdag te vieren. Dit is het verhaal van de Koning en een Draak die een prinses ontvoert. Spannend was deze dag weer voor onze jongste leden.

Ook de komende tijd is er weer genoeg te doen. Hoe houd jij Scouting spannend en vol uitdaging?

- de redactie
Maria, Christa en Jan

Info

Met onder andere:
  • Sint-Jorisdag
  • gegevens in ScoutsOnline
  • de roverscouts
  • data voor de zomerkampen
  • en meer....

Volg ons ook op social media

Facebook
Website
YouTube
Instagram

Sint-Jorisdag en het welpenkamp

In het weekend van 12,13 & 14 april hebben we veel spannende activiteiten gedaan bij Scouting. Op 13 april waren we met de hele groep uitgenodigd bij Koning Arthur's kasteel in 's-Heerenberg. Dit terwijl de welpen dat hele weekend ook met hun voorjaarskamp bezig waren. Wat speelde er zich allemaal af?
 

Weekendkamp van de welpen

Al vanaf de vrijdagavond waren de welpen uitgenodigd bij Koning Arthur en zijn twee beeldschone dochters. Dit waren prinses Petronella en prinses Priscilla. De Koning had ook zijn zwaard Excalibur bij zich en ze gingen samen een avondspel spelen. Toen we klaar waren met het spel bleek het zwaard zich vast te hebben geboord in de grond. Iemand had geprobeerd het te stelen. Hoe hard we ook trokken we kregen hem niet los, wat nu?

Gelukkig kende de Koning een tovenaar Titus die ons kon helpen. We moesten ingrediënten voor een toverdrank bij elkaar sprokkelen waarmee het zwaard los zou komen. Hieronder was ook een drakenschub, dat leek ons nog een flinke uitdaging.
 

Sint-Jorisdag in 's-Heerenberg

De volgende dag waren alle bevers, welpen, scouts, explorers en leiding uitgenodigd in 's-Heerenberg. Er was die nacht namelijk nog iets vreselijks gebeurd. De prinsessen van de Koning waren ontvoerd en er was een Draak gezien. Eerst hebben de welpen en scouts samen een foto-speurtocht gedaan om zo het harnas en schild bij elkaar te sparen. Gelukkig vonden de bevers met toeval het lang verloren zwaard. De legende vertelde ons vervolgens over het verhaal van Sint-Joris, maar wie kon de Draak nu verslaan?

Sterre, van onze eigen leiding, was dapper genoeg om zichzelf beschikbaar te stellen. Achter haar aan slopen we de Plantage in. We kwamen dichterbij en zagen de Draak en prinses Priscilla gevangen. Sterre gaf na een strijd snel de genade klap en de Draak was verslagen. Hoera! Maar waar was nu prinses Petronella?
 

Het weekendkamp gaat verder

Dit was iets wat de welpen moesten gaan oplossen, maar wat was er aan de hand? De tovenaar Titus bleek het zwaard te willen bemachtigen, maar kon de draak niet verslaan voor hij het drakenschub ingrediënt had. Wij hadden die nu wel, dus hij wilde wel een ruil maken voor prinses Petronella die hij had ontvoerd. We lokten Titus in de val en konden de prinses bevrijden.

De Koning en zijn twee dochters leefden nog lang en gelukkig. 

Bekijk de foto's van Sint-Jorisdag en het weekendkamp op onze website via de link hieronder.
 
Foto's van Sint-Jorisdag
Foto's van welpen weekendkamp

Nieuwe speltak: de roverscouts & hun eerste opkomst

Scouting Zeddam is sinds kort een speltak rijker, namelijk de roverscouts. Een paar enthousiaste explorers waren op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de Scouting en hebben toen voor de roverscouts gekozen. Deze 18+ speltak heeft eens in de twee weken een opkomst zonder begeleiding, iets meer zelfstandigheid dus. De groep bestaat nu uit 8 jongens, waarvan ongeveer de helft ook actief is als leiding binnen de vereniging. Het regelen van leuke en uitdagende opkomsten zal dus geen probleem worden.

Zo was laatst de eerste opkomst van deze nieuwe speltak. De rovers zouden de rovers niet zijn als ze niet meteen hun grootste kunst lieten zien: eten. Tijdens de eerste opkomst hebben ze op eigen wijze frikandellen gemaakt in een Dutch Oven, iets wat met vegetarisch gehakt niet werkt, bleek wel weer. Het was een erg geslaagde eerste bijeenkomst.

Evenementen

RSW 2019 Cowboys & Cowgirls

De RSW was erg leuk en Scouting Zeddam had dit jaar voor het eerst ook weer een subkamp! Het thema was cowboys, en al voor het kamp kon je voor bonuspunten een WANTED-poster en een stokpaard maken. Op het kampterrein aangekomen, moesten we de tent opzetten en een keuken bouwen.

Zaterdag moesten we de keuken nog afbouwen en na het ontbijt gingen we de hike lopen. Het begin ging bij mijn groepje wel goed, maar aan het einde zijn we heel ver fout gelopen. Na de hike gingen we koken, ons eten was heel lekker! We aten pasta , en het nagerecht was een brownie. Toen was de bonte avond, en het avondspel. Zondag moesten we alles opruimen, en toen was het kamp alweer voorbij!

- Jaco en Floris, scouts
 
Foto's van de RSW (Regiowebsite)

iScout

Op 9 maart hebben de leiding, explorers, roverscouts en stam weer meegedaan aan de iScout. Dit is een activiteit die wereldwijd online wordt gespeeld door meer dan 300 groepen tegelijk. Dit jaar deden er ook weer een aantal leden van Scouting Graaf Ottogroep uit Doetinchem en Scouting Groessen met ons mee. Het was een gezellige avond, hieronder een aantal doe-opdrachten die we hebben uitgevoerd.

Kort nieuws

 

Zomerkampen 2019

Nu de meeste speltakken hun voorjaarskampen achter de rug hebben wordt er gekeken naar de zomerperiode. Alle data voor de zomerkampen zijn gepland en de leiding gaat druk bezig om ook dit jaar weer een geweldige programma neer te zetten.

Deze zomerkampen zijn gepland, nu nog aanmelden bij de leiding!
  • bevers   15 & 16 juni
  • welpen   27 juli - 2 augustus
  • scouts   20 - 27 juli
  • explorers & roverscouts   10 - 17 augustus
  • stam    13 - 16 juli

Workshop voor de leiding

Communicatie kom je overal tegen. Op school, je werk, thuis en ook bij onze vereniging. Vaak gaat dit goed, maar soms gaat het ook wat minder soepel en dat kan lastig zijn. 
Op zaterdag 30 maart hebben alle kaderleden van onze vereniging gezamenlijk een workshop gevolgd waarbij we aan de slag zijn gegaan met het thema communicatie. 
Onder begeleiding van een externe coach hebben we verschillende oefeningen en opdrachten gedaan en zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Hoe vinden we dat het nu gaat? Wat gaat er goed? Waar kunnen we nog wat in verbeteren? Maar ook vragen als : wat verwachten we van elkaar en hoe ga je om met elkaars grenzen,  werden besproken. 

Er hing een ontspannen sfeer waarbij iedereen zijn/haar mening kon geven. Met als eindresultaat dat er bij ons in de communicatie veel dingen goed gaan en de intentie altijd goed bedoeld is. 
Een eindresultaat waar we trots op mogen zijn. 

 

NLdoet 2019

Ook dit jaar hebben we weer meegedaan aan NLdoet.
14 maart hadden zich enkele vrijwilligers aangemeld om klussen te doen voor onze vereniging.
Zo is er elektriciteit aangelegd in de buitenopslag, is de noodverlichting in het gebouw vernieuwd, zijn alle verkleedkleren gewassen en hersteld en is de voorraad brandhout weer aangevuld. Jong en oud heeft heeft hierbij geholpen.

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp! Het was een gezellige en productieve dag! 

Wist je dat..... Scouts Online (SOL)

Als nieuwe lid vragen wij altijd een aantal gegevens om je te kunnen inschrijven. Hier zit ook informatie bij over o.a. verzekering, eventuele medische gegevens en met wie contact op te nemen in geval van nood. 
Het is belangrijk dat deze gegevens altijd actueel zijn zodat mocht het nodig zijn, de leiding direct over deze gegevens kan beschikken. Wij vragen dan ook om deze gegevens te controleren en zo nodig aan te passen. 
Waar kan ik deze gegevens controleren en eventueel aanpassen?
Deze gegevens zijn ingevoerd in het beveiligde leden administratie systeem van Scouting Nederland (https://sol.scouting.nl/), daar kun je met het lidnummer inloggen en de gegevens inzien onder het tabblad “Mijn Scouting”-“Mijn basisgegevens”-“Aanvullende gegevens”.
 

 
De leiding zal zeker 1 keer per jaar vragen deze gegevens te controleren zodat deze zeker voor kampen actueel zijn. Mocht het lidnummer niet bekend zijn dan kan de leiding je daar verder mee helpen, ook staat deze op de adresdrager die bij het Scouting Magazine zit.

Agenda

Dodenherdenking

4 mei | leiding, welpen, scouts, explorers, rovers

Weekendkamp scouts

10 - 12 mei | scouts

Jungleweekend welpen

25 & 26 mei | welpen

 

Zomerkamp bevers

15 & 16 juni | bevers

Zomerkamp scouts

20 - 27 juli | scouts

Zomerkamp welpen

27 juli - 2 augustus | welpen

Zomerkamp explorers & rovers

10 - 17 augustus | explorers & rovers
Facebook
Website
YouTube
Instagram
*|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*

Deze nieuwsbrief is voor alle leden, ouders/verzorgers en belangstellenden van Scouting Zeddam. 
Iedereen, ingeschreven lid of ouder/verzorger van een (oud)lid, krijgt deze nieuwsbrief toegezonden. Afmelden kan eenvoudig via de link onderaan iedere nieuwsbrief.

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Gegevens wijzigen of uitschrijven

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Vind ons op social media:

color facebook 128   color youtube 128   color instagram 128

Zomaar een foto uit het fotoalbum

2014-2015 explorers diversen (35)