Scouting Zeddam nieuwsbrief:
Zomerkampen in aantocht

 
Nummer 16, 13 juli 2018

Beste scouts, beste ouders


Het moment van maanden voorbereiding is hier: de zomerkampen. De leiding staat te poppelen om op kamp te gaan, en ook de explorers en stam kunnen niet wachten op hun eigen georganiseerde weekje weg. Het belooft een gave zomer te worden.

In september gaan we weer starten met het nieuwe seizoen, waarbij er weer veel leden zullen gaan overvliegen en starten.

Maar eerst genieten van de zomerkampen! 

Volg je ons al op Facebook en Instagram?

- De redactie
Maria, Christa en Jan

Info

Met onder andere:
  • Tipjes van de sluier: zomerkamp
  • Ouderafvaardiging
  • Zwerver weekendkamp
  • Onderbelichte acties
  • en meer...

Volg ons ook op social media

Facebook
Website
YouTube
Instagram
 

Zomerkampen

Feest bij de bevers

Op 29 en 30 juni hebben we ons zomerkamp al gehad, hier meer over in het volgende magazine. De bevers hebben nog iets anders heel gaaf gedaan.

Op 23 juni heeft de leiding voor het eerst de leidingverjaardag geïntroduceerd, we hebben hier met zijn allen een groot  feest van gemaakt. Alle beverleiding was jarig en dit hebben we dan ook groots gevierd rond Stroombroek bij Braamt.

De dag begon op de parkeerplaats bij Stroombroek waar alle kinderen gebracht werden zij werden hier ontvangen door Keet, Rebel, Plof, Rana en Steven in het thema Piraten. We gingen er een leuke ochtend van maken. Rond het zwemgat waren namelijk schatkisten verstopt en in deze kisten zaten taart, drinken en chips verstopt. Genoeg om er een groot feest mee te vieren. We hebben gespeeld, gelachen en vooral veel plezier gehad. De leiding is ook goed   verwend met lekkers, tekeningen en strijkkralen. Het was een erg geslaagde dag en de leiding en de bevers vonden het geweldig.

- de beverleiding

Welpen

De welpen gaan dit jaar van 18 tot en met 24 augustus op kamp naar Dieren. De leiding is benaderd door een ruimte onderzoeker die ons heeft uitgenodigd deze week te komen kijken bij zijn ruimte-onderzoekstation. Hier doet hij onderzoek naar de ruimte, het heelal, de sterren en nog veel meer. Hij heeft ons beloofd iets heel bijzonders te gaan laten zien. De welpen krijgen hier binnenkort nog een speciale uitnodiging voor.

De leiding was sowieso als bezig de week goed in te vullen: met onder andere activiteiten, zwemmen, dagje uit en de leiding wil weer een kabelbaan opbouwen. We kunnen niet wachten tot de 18-e!

- de welpenleiding
 
  

Scouts

Dit jaar gaan de scouts vanaf zaterdag 21 juli een week lang kamperen in het buitenland en wel in Wiltz (Luxemburg). Gezien de reisafstand zal er dit jaar met auto’s gereden worden waarbij er ook enkele ouders rijden (namens de scoutsleiding nogmaals dank hiervoor). Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet zoals het controleren van de materiaallijst voor wat er allemaal ingepakt moet worden en het maken van de patrouilles.
 
Verder hebben de scouts ook al zelf de nodige voorbereidingen getroffen door loten te verkopen voor extra inkomsten voor het kamp en hebben ze hun Duitse en Franse taal geoefend bij een speciale editie van het spel Ganzenbord.
 
De redactie was benieuwd naar welke activiteiten er gedurende de week worden ondernomen, maar daar laat de scoutsleiding zoals gewoonlijk weinig over los. Echter na wat speurwerk hebben we de hand weten te leggen op onderstaande foto waarbij enkele scoutsleiding zijn gespot tijdens een voorbereidingsweekend in Wiltz. Zoals te zien is zijn ze bezig met een abseil avontuur……Dat belooft dus wat voor de scouts!
 
- de scoutsleiding
 

Explorers

In de zomervakantie gaan de explorers weer op kamp en dit jaar naar een niet bepaald onbekend kampterrein. De explo’s gaan namelijk van 11 t/m 18 augustus naar Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn, het labelterrein waar de jaarlijkse Landelijke Scouting Wedstrijden plaatsvinden! Een aantal van de explorers hebben hier al gestreden voor de overwinning van deze wedstrijd, maar gaan nu toch voor een iets meer relaxt kamp. Het draaiboek ziet er al veelbelovend uit.
 
- Joost, explorer
 

Stam

De expeditie voor de stam naar Polen komt steeds dichterbij! Nog een paar weekjes mentaal en fysiek voorbereiden en dan kan het avontuur beginnen!

Verwacht een hele week banjeren door de modder, slapen in een tentje, onverwachte en verwachte ontmoetingen met beren, spinnen, teken of wolven en blaren op je handen en voeten. Maar verwacht vooral lekker eten, oeroude bossen en natuurgebieden, genoeg plekken om te relaxen, mooie steden, leuke mensen en heel veel gezelligheid en lol!
 
We hopen dat jullie er al veel zin in hebben, wij kijken er in ieder geval al naar uit!
 
Groetjes de organisatie,
 
- Femke, Patrick en Lieke van de stam
 

Kort nieuws

Nieuwe functies

In de afgelopen periode zijn Femke en Yvonne een nieuwe uitdaging aangegaan. Femke is teamleider geworden bij de scouts, waarbij ze het stokje van Patrick heeft overgenomen.

Yvonne, die de afgelopen jaren actief was als activiteitenbegeleidster bij de vereniging, heeft zich afgelopen groepsraad verkiesbaar gesteld als bestuurslid. Ze is unaniem verkozen en is daarmee een nieuwe uitdaging begonnen die ze gaat combineren met haar eerdere functie.

Beide erg veel plezier met jullie nieuwe uitdagingen.
 

 

Heitje voor een Karweitje in 's-Heerenberg

Op 9 juni j.l. hebben de bevers en welpen Heitje voor een Karweitje gedaan in 's-Heerenberg. Hierbij hebben ze alle soorten klusjes die maar bedacht werden gedaan voor de mensen in de wijken rond de Mariabasisschool. Er zijn heggen gesnoeid, honden uitgelaten, flessen weggebracht en tuinen geschoffeld.

Er is een mooi bedrag opgehaald wat gebruikt gaat worden voor extra activiteiten bij de speltakken.
 

Laatste opkomsten en BBQ leiding

Op 30 juni hadden alle speltakken hun laatste opkomst, 's avonds was er voor de leiding, stam en explorers een afsluitende BBQ. Hieronder een paar leuke foto's.

 
 

Weekendkamp welpen: Zweverkamp

We zijn toch al echt veel vaker op kamp geweest met de welpen en toch is het altijd weer spannend om te gaan. Maar toen we er waren en we met onze vrienden een plekje in de tent konden uitzoeken was het alleen nog maar leuk.

Na de opening konden we vrij spelen en hebben we verschillende spellen gedaan. We gingen ergens heen lopen en kwamen wat zwervers tegen. We hebben er een spel gedaan waarbij we ballen moesten smokkelen. Later ging ook het kampvuur aan, de tentslapers konden nog wat langer bij het vuur blijven zitten.

Bij het opstaan waren er drie zwervers op het kampterrein, ze sliepen in dozen en waren behoorlijk smerig. Er is toen een dokter gebeld en die is ook gekomen. Dokter Mang heeft wat testjes gedaan die ze zou gaan onderzoeken. We gingen ontbijten met de zwervers en toen hoorden we een nieuwsbericht op de radio. Het mannetje op de radio vertelde dat er veel zwervers waren gezien in het dorp en dat er iemand was die de zwervers beter kon maken. Hij had hulp nodig want er waren te weinig medicijnen voor al die zwervers. Bas Cillen had tegengif zodat onze leiding genezen kon van het zwerver virus.

Het was heel erg warm en toen zijn we met de fiets naar Stroombroek gegaan. En daar hebben we gezwommen tot het eind van de middag.

We hebben gespeeld met de dozen die de zwervers hadden laten liggen. Onze leiding had nog meer dozen daarmee hebben we huizen/hutten gebouwd waarmee we andere zwervers naar het kampterrein konden lokken. Om ze nog meer thuis te laten voelen hebben we ons eten uit kleine prullenbakjes gegeten, best lekker!

Op de zondagochtend begonnen we weer met ochtendgymnastiek en Hollandse Leeuwen. Na het ontbijt gingen we opruimen, alles moest weer netjes omdat er een andere groep zou komen. Wij gingen nog naar de speeltuin om daar de hoofdzwerver te pakken, zodat hij geen nieuwe mensen meer zwerverziek kon maken. Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Het was een leuk kamp.

- Rik en Bram, welpen

Weekendkamp scouts

Op vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei hadden we weekendkamp in Engbergen

Het was echt heel leuk, we gingen op de heenweg met de fiets. Toen we daar aankwamen gingen we de tenten opzetten en de keukens bouwen. We sliepen achter het openluchttheater in een weiland De volgende ochtend moesten we, voordat we gingen ontbijten, eerst de keukens nog afmaken. Na het ontbijt gingen we een hike lopen, een hike is een wandeling. En na de hike gingen we kanoën. Hierbij vielen we allemaal in het water, als je niet al zelf in het water was gevallen hielp de leiding je een handje. Die avond deed de leiding een toneelstukje op het podium van het openluchttheater en moesten wij daarbij opdrachten doen voor punten. En als we dat wonnen kregen we een cocktail (ranja met een rietje)

De laatste dag begonnen we met opruimen en afbreken, daarna gingen we naar voetgolf fietsen. Voetgolf is eigenlijk golven met een voetbal. Na het voetgolf fietsten we weer naar de Blokhut. Ik vond het een heel leuk kamp.

- Emma, scout
 

Van het bestuur

Privacywet

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. De AVG bevat nieuwe privacyregels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen.

Als Scouting Zeddam moeten wij onze leden transparantie bieden hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Het gaat daarbij niet alleen om adresgegevens, telefoonnummers en emailadressen, maar ook om bijvoorbeeld allergie-informatie, contributie-betalingen en foto’s / video’s. Een deel hadden we in het verleden al geregeld in ons huishoudelijk reglement inclusief social media protocol. In ons nieuwe privacy beleid wordt nog duidelijker vermeld hoe wij omgaan met de persoonsgegevens. Op onze website (onder het kopje “Informatie”) kunt u het “Privacybeleid” vinden. Daar staat ook ons “Huishoudelijk reglement” en ons “Protocol medisch handelen”. Deze reglementen, protocollen en privacyregels brengen extra werk voor ons (en soms voor u) met zich mee. Maar het is (helaas) noodzakelijk.  

Ons privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen. Binnenkort willen we al een kleine wijziging aanbrengen. We willen in het privacybeleid gaan vermelden dat de ouderafgevaardigde van een speltak een lijst krijgt met telefoonnummer en emailadres van de ouders van die speltakleden, zodat ze gemakkelijker alle ouders van hun speltak kunnen bereiken. Vanwege toekomstige wijzigingen verdient het daarom aanbeveling om dit privacybeleid regelmatig te controleren. De laatste versie van het privacybeleid is te raadplegen via www.scoutingzeddam.nl/index.php/informatie/privacybeleid

Vacature ouderafvaardiging

Scouting Nederland heeft bepaald dat er binnen elke scouting vereniging de mogelijkheid moet bestaan voor ouders van leden om inspraak te hebben binnen deze groep. Deze inspraak vindt plaats binnen de groepsraad. De groepsraad is het hoogste beslis-orgaan binnen elke scouting vereniging en bestaat uit: de leden van het groepsbestuur, de teamleider van elke speltak, leiding van de speltakken en overige personen die een functie in de groepsvereniging vervullen en één ouderafgevaardigde namens elke speltak. De groepsraad komt circa één maal per twee maanden bijeen in ‘de Blokhut’ en duurt gemiddeld 2 uur.

Aangezien de zittingstijd van een aantal ouderafvaardigingden afloopt zoeken wij voor de welpen, scouts en explorers een ouderafgevaardigde.

U vormt zo de spreekbuis van alle ouders van leden binnen de speltak die u vertegenwoordigt tijdens de groepsraad. U kunt tevens meebeslissen over alle zaken rondom onze vereniging die besproken worden binnen deze groepsraad.

Is uw interesse gewekt voor deze functie of heeft u vragen hierover, dan kunt u dit aangeven bij de teamleid(st)er van de betreffende speltak of contact met mij opnemen (Robert Giesen 06 29 14 44 62 / ).

 

Acties

Gordijnen

Het is al weer enige tijd geleden dat Scouting Zeddam op de Liemerse beursvloer in contact gekomen is met gordijnatelier Van der Woude uit Duiven. Even een kleine uitleg: de Liemerse Beursvloer is een bijeenkomst georganiseerd door de Liemerse Uitdaging, bedoeld om verenigingen en bedrijven samen te brengen met vraag en aanbod (www. liemerseuitdaging.nl)
 
Zoals jullie allemaal weten is de Blokhut een aantal jaren geleden uitgebreid en heeft de (explorer)zolder nu ramen welke voor licht en lucht zorgen én een mooi uitzicht bieden op het veld achter de Blokhut. De wens bestond nog wel om deze kale ramen te kunnen verduisteren en een iets huiselijker sfeer op zolder te creëren. Deze vraag is bij de Liemerse uitdaging neergelegd en zij hebben gordijnatelier Van der Woude benaderd om mee te doen aan de Liemerse beursvloer.......en we hebben elkaar gevonden!

Al snel kwamen wij en Van der Woude tot een mooie deal: zij leveren verduisterende (en brandvertragende!) gordijnen met rails en wij maken het terrein rond het gordijnatelier onkruidvrij. De gordijnen hangen al weer een tijdje en het resultaat mag er zeker zijn. Ook hebben 4 man van Scouting Zeddam dit voorjaar als tegenprestatie het terrein van Van der Woude keurig onkruidvrij gemaakt: een prachtig voorbeeld van een uitdaging toch? Bij deze willen wij gordijnatelier Van der Woude en de Liemerse Uitdaging bedanken voor hun geweldige bijdrage!
 

Onderbelicht: de Bouwcommissie

Een beetje onderbelicht was de Blokhut de laatste tijd, en we vonden hetzelfde voor de Bouwcommissie. Namelijk door deze vrijwilligers is dit bij de Blokhut niet meer het geval. Als sinds het begin van de grote verbouwing van het gebouw in 2015 is deze groep nog wekelijks bezig met het doen van klussen in en rond de Blokhut die met de verbouwing te maken hebben. De meest recent afgeronde klus hiermee dus de verlichting rond de achterkant van het gebouw. Ook zijn er recentelijk nieuwe gordijnen geplaatst (lees hierboven) en zijn er tal van extra klussen die door deze mensen geklaard worden. Hun inzet is hierbij van onschatbare waarde.

Mocht u zelf interesse hebben af en toe te helpen met klussen? Mail dan naar , wij waarderen alle hulp.
 

Agenda

Zomerkamp scouts

21 - 28 juli | scouts

Zomerkamp stam

8 - 12 augustus | stam

Zomerkamp explorers

11 - 18 augustus | explorers

Zomerkamp welpen

18 - 24 augustus | welpen

Möllebultrace

8 september | explorers, stam en kaderleden

Leidingweekend

21 & 22 september | leiding en kaderleden
 
Facebook
Website
YouTube
Instagram
*|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*

Deze nieuwsbrief is voor alle leden, ouders/verzorgers en belangstellenden van Scouting Zeddam. 
Iedereen, ingeschreven lid of ouder/verzorger van een (oud)lid, krijgt deze nieuwsbrief toegezonden. Afmelden kan eenvoudig via de link onderaan iedere nieuwsbrief.

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Gegevens wijzigen of uitschrijven

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Vind ons op social media:

color facebook 128   color youtube 128   color instagram 128

Zomaar een foto uit het fotoalbum

Zomerkamp_scouts_2006__29_