Scouting Zeddam nieuwsbrief
Het zomerkampseizoen is begonnen

 
Nummer 12, 8 juli 2017

Beste scouts, beste ouders

De afgelopen maanden is er heel veel gebeurd, maar nu is ons favoriete seizoen aangebroken: het zomerkampseizoen!

De bevers hebben vorige week hun zomerkamp al gehad, vandaag vertrokken de scouts en explorers op naar hun avontuur en de welpen en stam hebben later in de vakantie hun kamp nog te goed. 

We wensen iedereen een gaaf kamp en fijne vakantie.

Volg je ons al op Facebook en Instagram?

- De redactie
Maria, Christa en Jan

Info

Met onder andere:
  • LSW van Sem
  • Stads TV Bergh
  • Bestuurswisseling
  • en meer..

Volg ons ook op social media

Facebook
Website
YouTube
Instagram
 

Evenementen

LSW in Baarn 2017

Dinsdagavond 27 juni hebben we de aanhanger ingepakt en klaar voor vertrek want 3 juni gingen we naar de LSW en iedereen had er uiteraard veel zin in.

Nou 3 juni 's morgens rond een uur of half 8 komen we er achter dat we de tafelbladen er nog niet hadden ingepakt... nadat die  eenmaal waren ingepakt de rest erin en hop daar gingen we met 6 man naar de LSW in Baarn: Sem (PL) en Guus (APL) samen met Jaco, Emma, Thijs en Niels.

Eenmaal toen we er aankwamen hoefden we niet al te lang wachten voordat we naar het terrein mochten rijden van de LSW. Toen we eraan kwamen hebben we alles opgezet en 's avonds een spel gedaan.
De volgende dag hebben we een ochtend spel gedaan maar daar vergaten we helaas onze punten op het eind in te leveren. Uiteraard hadden we dit weekend veel lol en veel inside jokes.

Nou de LSW verliep voor rest zelfde als RSW alleen ophalen en brengen was beter georganiseerd.  We zijn beland op de 54e plek helaas we hadden hoger kunnen eindigen maar het gaat natuurlijk om de lol.
 
Gr. Sem Scheffel en zijn patrouille
 

Overnachting scouts

Afgelopen mei hebben de scouts een avontuurlijke overnachting en een spectaculaire activiteit gehad. Ze hebben de wateren getrotseerd en met kano's 15 km gevaren naar Gendringen. Met veel zon, plezier (en achteraf spierpijn) heeft iedereen het einde kunnen halen,  met of zonder nat pak.

Dodenherdenking scouts

Zoals ieder jaar hebben scouts, explorers en kaderleden van Scouting Zeddam weer meegedaan met de dodenherdenking op 4 mei.

Landelijk zien we bij de dodenherdenking op 4 mei vaak dat Scoutinggroepen hierbij betrokken zijn, zo ook in Zeddam, waar we dit jaar weer met 20 scouts en leiding bij aanwezig waren. Altijd indrukwekkend, de stille tocht naar de Paasberg, de verhalen, muziek, gedichten, het taptoe signaal, de 2 minuten stilte en het defilé langs het monument.

Na afloop gaan we verder met onze eigen, ingeslopen traditie, namelijk een ijsje eten.. Het was deze avond echter zo koud, dat we in plaats van een ijsje, maar een frikandel, kroket of kaassoufflé hebben gegeten. We hopen deze belangrijke traditie nog lang voort te mogen zetten.

-Roel, scoutsleiding
 
 

Even voorstellen door Henk van Spil

Na een aantal maanden intensief zoeken naar de invulling van de bestuursfuncties, kunnen wij melden dat dit is gelukt!

Ik stop als voorzitter en Robert Giesen volgt mij op. Robert heeft als jeugdlid alle speltakken doorlopen en daarna is hij leiding geweest bij de welpen en later bij de explorers. Robert zit nu 6 jaar in het bestuur als secretaris.

De rol van secretaris wordt ingevuld door Marieke Smit. Marieke heeft ook als jeugdlid alle speltakken doorlopen en is leidster geweest bij de bevers, de welpen en de scouts. Marieke is gestopt als leidster en wil graag een bijdrage blijven leveren aan de vereniging.

Ik ben erg blij dat Robert in het bestuur blijft en Marieke er bij komt. Robert en Marieke kennen de vereniging en alle vrijwilligers goed. Ik ben er van overtuigd dat zij hun nieuwe rol tot een succes gaan maken.

Dat betekent dat mijn rol in het bestuur na 3 jaar ophoudt. Ik heb het met plezier gedaan en draag het stokje nu vol vertrouwen over aan Robert.

- Henk van Spil
 
 

Rabobank Clukbkas Campagne

In de maand april hebt u massaal gestemd op Scouting Zeddam. Rabobank Graafschap verdeelde namelijk €150.000,- onder haar leden. Door uw stemmen hebben wij hierdoor een cheque van maarliefst €653,28 in ontvangst mogen nemen (foto).

Wij danken u voor het delen en stemmen op Scouting Zeddam. Dit bedrag komt ten goede aan onze clubkas en activiteiten.
 

Sint-Jorisdag en Stads TV Bergh

Op 29 april hielden we weer onze jaarlijkse Sint-Jorisdag. Dit jaar was extra bijzonder. Niet omdat de welpen het hele weekend een Sint-Joriskamp hadden, maar dat Stads TV Bergh langs kwam een item maken.

We zijn super blij met het resultaat, dat geheel door vrijwilligers is gemaakt. Heb je het filmpje nog niet gezien? Hij staat hieronder.

 

Item over Scouting St. Oswaldus Zeddam
 

Acties

2 nieuwe toiletten in de Blokhut

In de nieuwsbrief van november 2016 stond al dat Scouting Zeddam een tweetal nieuwe toiletten zou krijgen van installatiebedrijf Hülkenberg uit Zevenaar (www.hulkenbergzevenaar.nl). Het contact met Hülkenberg is destijds gelegd via de beursvloer van de Liemerse Uitdaging: een stichting welke vraag en aanbod van verenigingen en bedrijven met elkaar verbindt (liemerseuitdaging.nl)

Installatiebedrijf Hülkenberg heeft niet alleen 2 nieuwe toiletten geleverd, maar deze ook nog eens geïnstalleerd. Omdat de zolderverdieping überhaupt nog geen toilet en toiletafvoer had, hebben ze deze ook aangelegd. En omdat ze toch bezig waren, hebben ze direct ‘even’ een afzuiging aangelegd, zodat de nare luchtjes uit zowel de toilet- als doucheruimtes gezogen worden. En last but not least had Hülkenberg ook nog een mooie partij tegels liggen waarmee wij het toilet konden betegelen.
Dat tegelwerk is uitgevoerd door tegelzetter en onze achterbuurman Clemens Berentsen. Het resultaat mag er zeker zijn zoals je op de foto’s kunt zien!
Naast de twee nieuwe toiletten hebben wij via de Liemerse Uitdaging van Liander uit Duiven ook nog een hele partij gekleurde bouwhelmen gekregen; deze kunnen wij mooi gebruiken tijdens het bouwen van hoge (klim)torens, kratjes stapelen en andere spellen.

Via deze weg willen wij al deze bedrijven hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

- Arjan Berendsen, explorerleiding en bouwcommissie-lid
 

Agenda

Zomerkamp bevers

1 - 2 juli | bevers

Zomerkamp scouts

8 - 15 juli | scouts

Zomerkamp explorers

8 - 15 juli | explorers

Zomerkamp stam

20 - 23 juli | stam

Zomerkamp welpen

5 - 11 augustus | welpen

Mechteld ten Ham

19 augustus | iedereen

Möllebultrace

9 september | iedereen

Scout-In17 (geen opkomsten)

22 - 24  september | leiding en kaderleden
 
Facebook
Website
YouTube
Instagram
Deze nieuwsbrief is voor alle leden, ouders/verzorgers en belangstellenden van Scouting Zeddam. 
Iedereen, ingeschreven lid of ouder/verzorger van een (oud)lid, krijgt deze nieuwsbrief toegezonden. Afmelden kan eenvoudig via de link onderaan iedere nieuwsbrief.
 
Aanleveren van kopij is mogelijk door te reageren op 

Scouting Sint Oswaldusgroep Zeddam

Gegevens wijzigen of uitschrijven

Vind ons op social media:

color facebook 128   color youtube 128   color instagram 128

Zomaar een foto uit het fotoalbum

Zomer 2010 327