Turen naar het voorjaar

Nummer 24, 25 november 2020

De afgelopen tijd heeft Scouting de activiteiten kunnen voortzetten en we blijven hierin creatief. In 2021 bestaan we 75 jaar en we hopen dan ook om deze mooie activiteiten te blijven organiseren. Daar turen we naar.

Tot die tijd de beste gezondheid gewenst!

- de redactie

• Scouting Zeddam 75 jaar
  • Overvliegen van bevers naar welpen
  • Lichtplan in de Blokhut
  • Spookdoolhof van de welpen en scouts
  • en meer...

Scouting Zeddam zoekt jouw verhalen

Op 14 maart 2021 bestaat onze mooie Scoutingvereniging 75 jaar. De voorbereidingen om er in 2021 een feestjaar van te maken zijn in volle gang en er zijn al veel leuke ideeën om dit samen met onze jeugdleden, oud-leden, kaderleden en andere betrokkenen te vieren. Één van deze ideeën is het verzamelen en bundelen van onze geschiedenis. Er is namelijk veel veranderd in de loop van de tijd en niet alles is even goed vastgelegd.

Wij hebben jouw hulp nodig!
Wij zijn op dit moment op zoek naar foto’s, tekeningen, anekdotes/verhalen en andere materialen, zoals kleding, logboeken, vlaggen, etcetera. Niets is te gek en alle input is welkom. Mocht je deze hebben of iemand kennen wie deze heeft, dan zouden we graag met jou of degene in contact komen. Stuur dan een mailtje naar

Wij hopen op veel input van jullie om met al deze gegevens een mooi jubileumboek neer te kunnen zetten, want 75 jaar scouting Zeddam laten we niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan.

Speltakken

Alle speltakken hebben de afgelopen tijd hun overvliegen weer gehad. In twee weekenden zijn er in totaal negen bevers, zestien welpen en vier scouts overgevlogen naar hun nieuwe speltak. Dit gaat altijd gepaard met een bijzondere overvliegceremonie. Op welke manier dat dit jaar is gebeurd lees je hieronder.

het Spookdoolhof van de scouts

Op de eerste vrijdagavond in oktober zijn de oudste welpen overgevlogen naar de scouts. Met hulp van de leiding werd hiervoor achter op ons veld het spectaculaire circus Coronus uit de hoge hoed getoverd.

De kinderen kwamen aan en werden in groepen verdeeld. We gingen in Zeddam opdrachten volbrengen waarmee tickets voor het circus konden worden bemachtigd. Na eenmaal genoeg tickets te hebben verzameld mochten we door het circus heen. Er bleek alleen wat raars aan de hand te zijn. Het was niet zomaar een circus, het was een horrorcircus. Met een spannende route (voor de meest heldhaftige Scoutingleden onder ons) en een minder enge route (hier is nauwelijks gebruik van gemaakt) konden we door het doolhof heen. We kunnen wel concluderen dat we enkel dappere welpen en scouts hebben. Na het circus te hebben doorstaan hebben we nagenoten met wat popcorn.

Voor de overgevlogen welpen veel plezier bij de scouts.

Overvliegen naar de explorers

Voor het overvliegen van de oudste scouts hadden de explorers dit jaar een Levend Cluedo spel bedacht. We moesten via allerlei opdrachten in het dorp erachter komen wie de tweelingbroer van Luc had vermoord. Onderweg kwamen we nog een agent, dorpsgek en rijdende rechter tegen. Het was een geslaagde avond, met vier overgevlogen scouts. Welkom bij de explo's.

Rabo Clubsupport actie

Afgelopen periode heeft Scouting Zeddam meegedaan aan de Rabo Clubsupport actie. Leden van Rabobank Graafschap konden hun stemmen uitbrengen op verenigingen uit de regio. In totaal hebben we hiermee €699,02 opgehaald. Dit geld gaan wij gebruiken voor het aanschaffen van nieuw patrouilletenten.

Voor iedereen die ons bericht heeft gedeeld en op onze vereniging heeft gestemd bedankt!

Ander nieuws

Lichtplan in de Blokhut

Al enige tijd geleden heeft Van Dorp Installaties uit Zevenaar in het kader van de Liemerse Uitdaging de uitdaging vanuit onze vereniging aangenomen om het lichtplan van onze Blokhut door te rekenen.

Waarom deze uitdaging…..? Wij willen ook graag bijdragen aan het verduurzamen van onze Blokhut en het is natuurlijk mooi meegenomen dat het ons energiekosten bespaart. Nadat wij alle verlichtingsbronnen doorgegeven hebben is Van Dorp Installatie aan het rekenen geslagen.

De conclusie: met het aantal branduren dat de verlichting wekelijks brand is het financieel voordeel niet heel groot om de bestaande verlichting (die nog goed is) te vervangen voor ledverlichting. Als de verlichting aan vervanging toe is zullen wij zeker de afweging maken om hierin te gaan verduurzamen.

Wij bedanken Van Dorp Installaties voor het heldere advies dat ze gegeven hebben op onze uitdaging!

Scouts Online: Spelevent met regionale Scoutinggroepen

Stichting Aover de gäöt uit Voorst (bij Gendringen), de Stadt Bocholt in Kreis Borken en de stad Bocholt in België nodigt scouts en explorers uit om op zaterdagavond 19 december 2020 mee te doen met een online spelevenement.

Vanwege de huidige Coronarichtlijnen wordt er gespeeld in 2-tallen (20 personen per land). Mocht dit wijzigen dan kan het zijn dat we naar teams van 4 personen per huislocatie gaan, maar vooralsnog gaan we uit van 2 personen per locatie. Het spelevenement is voor scouts vanaf 14 jaar.

Voor meer informatie of aanmelden, kijk op de flyer hieronder of vraag na bij de scouts- of explorer(be)leiding.

Scouts Online

19 dec 2020 | scouts en explorers

Scouting Zeddam 75 jaar

2021 | iedereen