Bevers

beversDe bevers van onze vereniging zijn jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar die iedere zaterdagochtend hun opkomst hebben van 10.00 tot 12.00 uur. De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij veelal fantasie. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen (de leiding), waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in de groep en de bevers herkennen zich in het verhaal van Stuiter.

Tijden: Zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur

Heb je belangstelling om lid te worden? Ga dan naar de pagina Lid worden

Info

Hotsjietonia

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, leren over techniek bij Stanley en komen tot rust bij Rozemarijn. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

Kampen

  • Oefenkamp, in het voorjaar. Een nachtje van huis is altijd al spannend genoeg, wel lekker dichtbij namelijk in de Blokhut
  • Zomerkamp, een weekend lang naar een andere Blokhut. Spannend voor de een, weer te kort voor de ander

Meer info?

Op www.scouting.nl is nog meer informatie te vinden over Scouting en de bevers.

bevers kaart hotsjietonia

bevers leiding