Hunting Stewart Stam

De Hunting Stewart Stam (HS-stam) is voor iedereen die Scouting Zeddam wil ondersteunen bij activiteiten en opkomsten. De stam bestaat uit een gezellige groep volwassenen waarvan er diverse ook actief zijn als bestuurslid of als leiding bij een van de speltakken. De hoofdtaak is het ondersteunen van Scouting Zeddam, maar gezelligheid is ook belangrijk.

Tijden: De HS-stam heeft geen vaste opkomst tijden.

Nieuwsgierig? Neem contact op!

De naam

Iedere Scoutinggroep draagt een specifieke kleur das bij het uniform. De das van Scouting Zeddam is gemaakt van stof met een specifieke Schotse ruit (tartan). Het patroon van deze de Schotse ruit is de Hunting Stewart tartan. De Hunting Stewart Stam heeft haar naam hieraan ontleend.

Uniform

De HS-stam heeft een eigen donker blauwe polo, voorzien van voornaam, logo’s en de tekst “Hunting Stewart Stam”. Deze polo kan met of zonder de groepsdas gedragen worden. Bij sommige ondersteunende activiteiten dragen ze het uniform van de speltak waar ze leiding van zijn (geweest).

Ondersteuning

De HS-stam helpt bij de organisatie van activiteiten waaronder: Möllebultrace, tokkelbaan tijdens Fluisterwoud, kratstapelen tijdens seizoensafsluiting, nieuwjaarsbijeenkomst, Kerststerontsteking, NLdoet, Liemerse Uitdaging.

Ook helpen leden van de HS-stam bij het laden/lossen en vervoeren van kampmateriaal. Als speltakken daar behoefte aan hebben, helpen ze ook tijdens de (zomer)kampen als extra leiding of als kookstaf.

Als speltakken een speciale opkomst hebben, kunnen ze een beroep doen op de HS-stam. Denk daarbij aan bijvoorbeeld klim/abseilen of bij oefenen van brandblussen.

Meer info?

Op www.scouting.nl is nog meer informatie te vinden over Scouting en de stam (plusscouts).