Scouts

scouts

De scouts van onze vereniging zijn jongens en meiden tussen de 11 en 15 jaar oud die iedere vrijdagavond opkomst hebben. Het centrale thema bij deze speltak is de "ontdekkingsreis". Ze gaan de omgeving verkennen door middel van samen te werken met andere scouts in hun groep. Naarmate ze ouder worden, zal de zelfstandigheid meer naar voren komen. Zo worden de scouts uiteindelijk voorbereid op de volgende speltak (de explorers), om daar zelf activiteiten te organiseren.

Tijden: Vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Heb je belangstelling om lid te worden? Ga dan naar de pagina Lid worden

Activiteiten van de scouts

Wie Scouting ook maar een beetje kent zegt ook snel pionieren. Voor een leek betekent dit houten palen met touwen aan elkaar vastbinden. Heel praktisch voor bijvoorbeeld een kamp als de scouts zelfstandig een keuken moeten bouwen. Maar ook leuk om een familieschommel of uitkijktoren mee te bouwen. Maar er is meer. Zo houden de scouts zich buiten onder andere bezig met een spannend smokkelspel in een donker bos, brood bakken bij een kampvuur, vliegers maken of pijl en boog schieten. Voor binnen worden er weer andere activiteiten georganiseerd zoals een mega knikkerbaan bouwen, reclamespotjes of een filmmarathon.

Kampen

CarnavalVoor de meeste scouts zijn toch wel de weekend- en zomerkampen de hoogtepunten van het jaar. Ze gaan meestal per fiets naar een geheime locatie om daar zelfstandig hun tent op te bouwen voor een weekend of week. Voor hulp kunnen ze terecht bij de leiding, maar eerst moeten ze het zelf proberen of  navragen aan hun mede-scouts. Erg handig voor zo’n kamp is ook een keuken waar gekookt kan worden. Zoals hierboven al staat geschreven pionieren ze die ook zelf waar vervolgens de lekkerste maaltijden door de scouts bereid kunnen worden. Tijdens de kampen organiseert het stafteam verschillende activiteiten voor de scouts zoals een speurtocht, mountainbikeroute, sportdag of kanotocht. Verder is er ook de ruimte voor de scouts om zelf dingen te organiseren zoals bijvoorbeeld een avondspel of bonte avond.

De kampen die de scouts elk jaar hebben zijn:

  • Voorjaarskamp, ergens in het voorjaar gaan ze op oefenkamp
  • Arnhemse Winterhike (AWH), regiokamp in januari met echte winterse omstandigheden
  • Regionale Scoutingwedstrijden (RSW), de scouts strijden elk jaar tegen andere Scoutinggroepen uit de regio. Meestal in april.
  • Zomerkamp, altijd in de zomervakantie

Meer info?

Op www.scouting.nl is nog meer informatie te vinden over Scouting en de scouts.